Віримо в незламність наших ЗСУ. Йдемо всі разом до перемоги!

17 січня 2022

 Від плати за харчування в загальноосвітніх навчальних закладах можуть бути звільнені повністю або частково діти окремих категорій осіб. Зокрема, безкоштовне харчування в закладах освіти держава гарантує лише для тих дітей, батьки яких загинули, зникли безвісти, потрапили в полон чи отримали інвалідність під час участі в АТО (ООС), та для дітей померлих учасників АТО (ООС).

Дітям, батьки яких мають посвідчення учасника бойових дій та безпосередньо брали участь в бойових діях у східних областях України, або ж зараз несуть службу в зоні проведення Операції об’єднаних сил, пільга з харчування може надаватися з місцевого бюджету рішенням відповідної ради.

Законодавчими актами України не передбачено обов’язкового звільнення осіб, які мають статус учасника бойових дій, від плати за харчування їхніх дітей у загальноосвітніх навчальних закладах. Натомість сім’ї учасників АТО (ООС) можуть бути звільнені від плати за харчування, якщо сім’я одержує соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям».

Водночас місцеві органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, у підпорядкуванні яких перебувають загальноосвітні навчальні заклади, можуть установлювати додаткові пільги щодо батьківської плати за харчування дітей за рахунок коштів відповідних місцевих бюджетів.

До прикладу, відповідно до рішення десятої сесії восьмого скликання Киїнської сільської ради «Про організацію харчування у закладах дошкільної освіти та загальної середньої освіти Киїнської сільської ради» від 24 грудня 2021 року пільгу щодо безкоштовного харчування у закладах загальної середньої освіти на території Киїнської ОТГ мають, зокрема, діти, один із батьків яких загинув (пропав безвісти) у районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій, збройних конфліктів або помер внаслідок поранення, одержаного в районі проведення антитерористичних операцій, бойових дій, збройних конфліктів.

Отже, діти, батьки яких мають статус учасника бойових дій, не звільнені від плати за харчування у загальноосвітніх навчальних закладах.

Немає коментарів:

Дописати коментар

google.com, pub-7233427975766742, DIRECT, f08c47fec0942fa0