Віримо в незламність наших ЗСУ. Йдемо всі разом до перемоги!

02 листопада 2017

Обласна патріотично-виховна програма «Війна, якої немає!»

23 жовтня учні Трисвятськослобідської  школи приєднались до обласної патріотично-виховної програми «Війна, якої немає!». Учні школи  відвідали виставку «Блокпост пам’яті».  Катерина Гофрик, учениця 11 класу спробували в ролі екскурсовода. Дівчина розказала про події на Сході України, про загиблих у результаті військової агресії українських військових та добровольців.
Відбулася зустріч з головою громадської організації «Єдина родина Чернігівщини» Миколою Шанським, який показав відео, що були зняті бійцями з війни, а також фільми про сім’ї загиблих воїнів.
Також учні переглянули документальний фільм про події в Донецькому аеропорті в 2014 році.
Зустріч закінчилася виконанням патріотичних флеш-мобів. Учні нашої школи  підготували і провели флеш-моб у вигляді  хореографічного дійства в якому продемонстрували етапи боротьби нашої країни. Адже прагнення до свободи – визначальна цінність українців, що давала наснагу і сили залишатися собою в часи бездержавності. Хто добре знає історію України, той вгадає і Хрещення Русі, і феномен державотворення Запорізьку Січ, і часи правління Мазепи, як символ національно-визвольної боротьби, і Кирило-Мефодіївське братство, як спробу відродження України, і українських січових стрільців, як приклад військової формації. Проголошення УНР – така жадана перемога, але лише мить. Тоталітарний режим забрали мільйони життів українців внаслідок Голодомору, депортацій та війни з нацистами. « Живий ланцюг» - символічна акція єднання, проголошення незалежності. Українські майдани -  досвід того, що українці здатні об’єднуватися. Небесна сотня, АТО…

Пам’ятаємо всіх, живих і тих, хто вже не з нами. Солдатів  і активістів майдану. Лікарів і волонтерів. Вони боролися за наше життя. Не забуваймо це. Боротьба триває і досі, але Україна таки переможе!

Хочеться подякувати всім тим, хто був присутній на виставці за небайдужість та патріотизм у серцях.


Немає коментарів:

Дописати коментар

google.com, pub-7233427975766742, DIRECT, f08c47fec0942fa0